مکمل های تغذیه ای اختلال دو قطبی +استفاده از مکمل های اختلال دوقطبی الزامی است؟

مکمل های اختلال دو قطبی جایگزین مناسبی برای افرادی است که از پس هزینههای درمان بیماری دو قطبی بر نمیآیند. اگرچه این شیوه از درمان از سوی جامعه پزشکی به عنوان یک شیوه قطعی در نظر گرفته نمیشود، اما برخی از افراد بنا به دلایلی، برای درمان بیماری دوقبطی، این روش را ترجیح میدهند.
برای خرید مکمل های اختلال دوقطبی بر خلاف بسیاری از داروهای دیگر، روشهای سادهای وجود دارد. خرید اینترنتی و یا مراجعه به داروخانه، سادهترین کاری است که برای خرید این نوع دارو میتوانید انجام دهید. اما قبل از انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که داروی خریداری شده بر بدن شما چه تاثیری خواهد داشت؟
چرا که میزان اثربخشی و نحوه تاثیر هر یک از این مکملها روی بدن کاملا متفاوت از داروهایی است که توسط سازمان FDA تایید می شوند.
مکمل رژیم غذایی چیست؟
تعریف مکمل غذایی بر اساس استانداردهای سازمان FDA به صورت زیر میباشد:
“هر ماده غذایی که دارای یک یا ترکیبی از مواد زیر باشد، به عنوان یک مکمل رژیم غذایی در نظر گرفته میشود.”
- ویتامین
- مواد معدنی
- گیاهان دارویی
- آمینو اسید
- آنزیم یا هورمون
- کنسانتره و متابولیت
آیا استفاده از مکمل های اختلال دوقطبی الزامی است؟
به دلیل عوارض جانبی و البته احتمالی مکمل های اختلال دوقطبی، بهتر است که قبل از مصرف، حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. بنابراین شما نمیتوانید از مکمل ۵-HTP به تنهایی برای درمان بیماری دوقطبی استفاده کنید. چرا که بر اساس بررسیهایی که به شکل تئوری و نه عملی انجام شده است، مصرف مداوم این مکمل گاها میتواند موجب تشدید حالت افسردگی و شیدایی در فرد شود.
آیا مکمل ۵-HTP میتواند به افسردگی دو قطبی و یا شیدایی کمک کند؟
مکمل ۵-HTP یکی از انواع مکمل های اختلال دوقطبی می باشد که به دلیل افزایش میزان سروتونین در بدن، به عنوان یک آرامبخش در نظر گرفته میشود. با افزایش سطح سروتونین در بردن، الگوی رفتاری، کیفیت خواب و سردردهای فرد تا حد زیادی دستخوش تغییرات مثبت میشود.
براساس برخی از تحقیقات انجام شده، مصرف مکملهای ۵-HTP در ایجاد خلق و خو احساسات مثبت در فرد بسیار موثر است. چرا که نتیجه این تحقیق در کاهش میزان استرس و اضطراب افراد، بسیار چشمگیر بوده است.
DHEA چیست و آیا میتواند به درمان اختلال دو قطبی کمک کند؟
بدن به طور طبیعی، تا اواسط دهه ۲۰ سالگی، هورمونی به نام دهیدروهیدانیوسترون (DHEA) تولید میکند. بسیاری از شرکتهایی که در زمینه تولید مکمل DHEA فعالیت میکنند، از این مکمل به عنوان یک روش ضد پیری ، بهبود روحیه و علائم افسردگی یاد میکنند.
در یک مطالعه بیماران مبتلا به HIV / AIDS ، مشخص شد که مکمل DHEA در کاهش علائم افسردگی از دارونما بهتر است. در یک مطالعه دیگر بر روی بیماران مبتلا به بیماری آدیسون، محققان از بهبود در خلق و خو و خستگی پس از مصرف مکمل DHEA گزارش دادند.
با این وجود، بسیاری از متخصصان توصیه میکنند که مصرف DHEA میتواند باعث افزایش سطح هورمونها در بدن شده که عوارض جانبی به همراه دارد.
چه کسانی نباید از DHEA به عنوان یکی از مکمل های اختلال دوقطبی استفاده کنند؟
- افرادی که ریتم غیر طبیعی قلب دارند.
- افرادی که خون در بدنشان به صورت طبیعی لخته میشود.
- زنانی که باردار یا شیرده هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماری کبد هستند.
آیا میتوان از مکمل روغن ماهی برای درمان بیماری دوقطبی استفاده کرد؟
روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ ائیکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و اسید دکوزهگزاوائیک (DHA) است برای تولید هورمون و سلامت بافتهای عصبی بسیار مهم هستند.
بر اساس نتیجه برخی از تحقیقات، از اسید امگا ۳ میتوان برای کاهش علائم افسردگی و نه شیدایی استفاده کرد. به همین خاطر نمیتوان روغن ماهی را به عنوان بهترین مکمل های اختلال دوقطبی جهت درمان در نظر گرفت. با این وجود، در صورتی که قصد مصرف روغن ماهی دارید، بهتر است از محصولی استفاده کنید که حاوی EPA و DHA باشد.
مصرف مخمر St. John’s جهت درمان بیماری دوقطبی
مخمر St. John’s سالیان سال به عنوان یک روش گیاه درمانی جهت درمان افسردگی جزئی، مورد استفاده قرار میگرفته است. افسردگی جزئی تا متوسط، نه تنها میتواند بر عملکرد روزانه و کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار باشد، بلکه میتواند شروعی جهت ابتلا به افسردگی شدید باشد.
براساس تحقیقات انجام شده، مخمر St. John’s بر مواد شیمیایی مختلف مغز مانند سروتونین، اپی نفرین و دوپامین تاثیرگذار هستند. سروتونین یکی از موادی است که توسط داروی Prozac تولید شده و موجب بهبود کیفیت خواب فرد در شب میشود.
با این وجود، مصرف مخمر St. John’s به عنوان یکی از مکمل های اختلال دوقطبی توصیه نمیشود. داروهایی مانند کوئیتاپین ، اولانزاپین-فلوکستین و لورازیدون تنها درمان های تأیید شده توسط FDA برای افسردگی دو قطبی هستند. در حالی که تثبیت کنندههای خلقی مانند لیتیوم، دیالپروکس یا لاموتریژین نیز در برخی موارد کمک کننده میباشند.
آیا روشهای درمان طبیعی بیماری دوقطبی موثر هستند؟
فرقی نمیکند که تبلیغ مکمل های اختلال دوقطبی تا چه اندازه جذاب به نظر برسد، قبل از خرید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. چرا که بسیاری از این محصولات نه تنها مورد تایید سازمان FDA نبوده بلکه توسط این سازمان بررسی هم نمیشوند.
به خاطر داشته باشید که این گفته به این معنا نیست که مصرف مکمل های اختلال دوقطبی بدون تاثیر مثبت هستند. اما در صورتی میتوانند مثمر ثمر واقع شوند که با شرایط جسمانی شما سازگار باشند.
اشتباهی که بسیاری از افراد مرتکب آن میشوند این است که هنگام مصرف مکمل های اختلال دوقطبی، پزشک خود را در جریان نمیگذارند. همین مسئله باعث میشود که احتمال تداخل دارویی افزایش پیدا کرده و سیستم ایمنی بدن فرد دچار مشکلات جدی شود.