اگر تبخال تناسلی دارید، از استرس دور بمانید
در مقالههایی که پیش از این در رابطه با استرس و تبخال تناسلی در اخیتارتان قرار دادیم، به این موضوع اشاره شد که بالا بودن سطح استرس، نه تنها موجب شکلگیری انواع بیماریها در فرد شده، بلکه موجب به کند شدن روند بهبود تبخال تناسلی در افراد میشود. به همین خاطر، مدیریت استرس در افراد مبتلا به تبخال تناسلی، اهمیت زیادی دارد.
در ادامه به معرفی بهترین روشهایی میپردازیم که از طریق آنها میتوانید استرس خود را کنترل کرده و از پیشروی بیماری جلوگیری کنید. همراه ما باشید.
پنج روش برای مدیریت استرس در افراد مبتلا به تبخال تناسلی
به اندازه کافی بخوابید
خواب کافی یکی از مهمتری مواردی است که در کنترل و کاهش استرس تاثیر گذار است. میزان خواب مفیدی که هر کس به آن نیاز دارد، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. به طور معمول یک فرد نیاز به ۸ ساعت خواب در طول ۲۴ ساعت دارد. اما به طور کلی نمیتوان یک قاعده کلی برای همه افراد در نظر گرفت.
برای آنکه متوجه شوید که شما دقیقا به چه مقدار خواب نیاز دارید، میتوانید به مدت ۳ روز، ساعت تنظیم نکرده و بخوابید. به عنوان مثال، اگر ساعت ۱۱ شب به تخت خواب خود رفته و ساعت ۹ از خواب بیدار شدید، به این معنا است که شما به طور متوسط به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارید!
رژیم غذایی خود را متعادل کنید
رعایت رژیم غذایی سالم که شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن است، یکی دیگر از روشهای کنترل و مدیریت استرس است. بنابراین در رژیم غذایی روزانهتان مصرف میوه و سبزیجات را فراموش نکنید. علاوه بر این، غذاهای حاوی مقدار زیادی نمک، شکر، کافئین و الکل را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
ورزش کنید
فعالیت بدنی یکی از بهترین روشهای کنترل و کاهش سطح استرس است که اگر با علاقه و به صورت منظم انجام شود، تاثیر شگفتانگیزی در بهبود کیفیت زندگی خواهد داشت.
ارتباط خود را با دیگران افزایش دهید
یکی از مشکلاتی که در افراد مبتلا به بیماری تبخال تناسلی به وفور دیده میشود، کاهش و یا قطع ارتباط با دیگران است. همین مسئله باعث میشود که زمینه ایجاد افسردگی در آنها شکل گرفته و مشکلاتشان چه از لحاظ جسمانی چه روانی بیشتر شود.
به همین خاطر به این دسته از افراد توصیه میشود که با یک فرد قابل اعتماد ارتباط برقرار کرده و در مورد آنچه که احساس میکنند، با او صحبت کنند.
چه عواملی در تحریک تبخال تناسلی موثر هستند؟
علاوه بر سطح بالای استرس، که موجب کندی روند بهبود افراد مبتلا به تبخال تناسلی میشود، موارد دیگری نیز در تحریک و تشدید این بیماری موثر هستند. برخی از این موارد عبارت هستند از:
- تغییرات هورمونی: بر اساس برخی از مطالعات انجام شده، تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی زنان منجر به تحریک تبخال تناسلی میشود.
- سیستم ایمنی ضعیف: سیستم ایمنی نقش مهمی در جلوگیری از پیشروی بیماری در بدن فرد را به عهده دارد. بنابراین در صورتی که کمترین ضعف و نقصی در نحوه عملکرد آن وجود داشته باشد، بیماری نه تنها بهبود پیدا نمیکند بلکه پیشرفت نیز خواهد داشت.
- آفتاب و سرمای بیش از حد: در برخی از مطالعات انجام شده، مشخص شده است که سطح بالایی از آفتاب و استرس باعث تحریک تبخال دهان میشود. اما در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر تحریک تبخال تناسلی توسط این دو مورد وجود ندارد.
در آخر لازم به ذکر است که مدیریت استرس در افراد مبتلا به تبخال تناسلی، به کنترل بیماری و بهبود آن کمک شایانی میکند. البته به خاطر داشته باشید که عوارض استرس در دراز مدت به اندازه ای مخرب است که زمینه را برای ابتلا به انواع بیماریهای روحی و روانی فراهم میکند. پس نه تنها در زمان بیماری، بلکه در تمامی شرایط زندگی، راهی برای کنترل سطح استرستان پیدا کنید.