ریپورتاژ خبری

علائم بیماری گوارشی را بهتر بشناسیم

همانطور که از قدیم گفته اند، مغز دوم انسان، شکم او هست و در صورت مشکلی در قسمت شکم، یک سری مشکلات در تمام قسمت های بدن ایجاد می شود.

سیستم گوارش که از دهان شروع و به مقعد منتهی می شود و وظایف آن گرفتن غذا و جذب آن و خروج مواد زاید آن می باشد و اگر یک سیستم گوارشی در روز  ۱ الی ۲ بار نرم کار کند ، یعنی سیستم گوارشی خوبی است. البته شخص نه یبوست داشته باشد و نه دچار اسهال شود. دیگر نشانه های یک سیستم گوارشی خوب کم بودن گاز معده ،نداشتن درد شکمی و یا مشکل مقعدی (هموروئید) می باشد. کسی که دارای سیستم گوارشی سالم است به تنش مواد غذایی ،واکنش نشان نمی دهد.

نشانه های بیماری گوارش

  • مشکلات شکمی

اگر یک شخص دائماً در شکم خود نشانه های وجود گاز و نفخ، اسهال و یا یبوست دارد یعنی رودۀ تحریک پذیر دارد و تأثیر این بیماری بر روی رودۀ بزرگ است .

  • احساس خستگی

طبق تحقیقات صورت گرفته ، بعضی از افراد که دچار خستگی مزمن هستند. دارای میکروبیوم شکمی نا متعادلی می باشند و به علت وجود باکتری و قارچ و میکروارکانیسم در سیستم گوارشی می باشد و باز این مشکل هم به علت سندروم رودۀ تحریک پذیر می باشد .

  • احساس گرسنگی شدید

اگر فردی، از شکر زیاد استفاده کند باعث جمع شدن باکتری در شکم و دیس بیوز فردی می شود . اگر شخصی عادت های غذایی خود را تغییر دهد موجب تغییر میکروبیوم آن می شود .

  • تغییر وزن

طبق تحقیقات مشاهده شده تغییر میکروبیوم شکم در لاغری و یا چاقی افراد مشاهده شده است .

  • ایجاد مشکلات در پوست

مشکلات سیستم گوارشی باعث آکنه پسوریازیس و اگزما در بعضی از افراد می شود

  • ایجاد آلرژی

بعضی از افرادی که دچار مشکل گوارشی می شوند،دچار آلرژی های تنفسی و یا غذایی و یا پوستی هم می شوند . در واقع میکروبیوم شکم بر روی پوست و ریه تأثیر بسیار زیادی دارد .

  • خود ایمنی بدن

وجود یک باکتری شکمی که نام باکترویید فراگیلیس پروتئینی می باشد که باعث مشکل خود ایمنی در افراد می شود و آن ها را دچار بیماری ام اس ، کولیت اولسراتیو و غیره می کند.

  • مشکلات خلقی

از انجا که بین مغز و گوارش رابطۀ مستقیم وجود دارد و اگر فردی دچار مشکلات گوارشی شود بر اخلاق آن هم اثر می گذارد که امکان اضطراب و استرس را در افراد ایجاد می کند .

  • میگرن

این بیماری گوارشی حتی موجب ایجاد میگرن هم می شود. بیماری سندرم رودۀ تحریک پذیر هم موجب میگرن در افراد می شود و با هم ارتباط دارند.

در صورت مشاهدۀ هر یک از نشانه های بالا ، حتماً به پزشک مراجعه نمائید تا درمان صورت گیرد. سعی کنید غذاهایی که موجب تحریک روده و معدۀ شما می شود را شناسایی نمائید و از خوردن آن تا زمان بهبودی اجتناب کنید. اما در صورتی که احساس می کنید مشکل شما حاد شده است، از درمان های خودسر خودداری کرده و حتماً درمان را زیر نظر پزشک متخصص گوارش پیگیری کنید. البته خیلی از افراد به دلیل هزینه هایی که درمان در بیمارستان یا مراکز درمانی و کلینیک ها دارد از پیگیری کردن مشکلات پزشکی خود خودداری می کنند که البته آگاه نیستند که امکان دارد که این مشکلات حادتر شده و به مراتب هزینه بیشتری نیز به آن ها تحمیل کند. در این موارد داشتن بیمه های درمان مثل بیمه تکمیلی یا بیمه تأمین اجتماعی می تواند مفید باشد. از فواید بیمه تکمیلی این است که شما می توانید به تمام مراکز درمانی اعم از خصوصی یا دولتی مراجعه کنید و دیگر نگران هزینه ها هم نباشید. اما به یاد داشته باشید که بیماری های گوارشی اگر درست درمان نشوند می توانند بسیار حاد شده و زندگی شما را به خطر بیاندازند. البته از داشتن آرامش هم نباید غافل شد چرا که بسیاری از بیماری های جسمی انسان ناشی از نداشتن آرامش و زیاد بودن استرس و اضطراب و ناراحتی های روحی در شخص هست.

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. البته در این زمینه طب سنتی در مورد سردی و گرمی غذاهایی که میخوریم و البته داروهایی که به تقویت سیستم گوارشی کمک می کنند هم میتونه راهگشا باشه. به یک عطاری مراجعه کنید و به راحتی در مورد مثلاً نفخ یا سردی شکم، داروها یا عرقیجات ساده ای به شما میدهد که میتواند در چند روز شما را به وضع عادی بازگرداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا