بیماری های مقاربتی

درمان HPV (ویروس زگیل تناسلی) چیست؟

روش‌های درمان HPV

درمان HPV (ویروس زگیل تناسلی) با توجه به تأثیری که در شکل‌گیری انواع سرطان‌ها دارد، امروزه به یکی از چالش‌های حوزه درمانی و پزشکی تبدیل شده است. چرا که گرچه که این ویروس در برخی از افراد به خود خود طی ۱ الی ۲ سال درمان می‌شود، اما در برخی موارد از بین نرفته و مشکلات عفونی زیادی برای فرد ایجاد می‌کند.

افرادی که HPV دارند ولی نمی‌دانند

در صورتی که ویروس HPV در بدن شما وجود نداشته باشد، طبیعتاً نیازی به درمان نیز ندارید. اما در صورتی که این ویروس در مراحل اولیه باشد، پزشک باید اطمینان حاصل کند که ویروس آسیبی به شما وارد نمی‌کند.

در صورتی که خانم باشید، پزشک می‌تواند جهت بررسی تغییرات ایجاد شده در سلول‌های دهانه رحم از آزمایش پاپ اسمیر استفاده کند. در صورتی که مشکوک به این بیماری شوید، احتمالاً باید به صورت مکرر این آزمایش را انجام داده تا پزشک متوجه تغییرات تدریجی در سلول‌ها شود.

در صورتی که باردار هستید، قبل از انجام هرگونه تست و آزمایشی، پزشک را مطلع کنید. در برخی مواقع پزشک ترجیح می‌دهد برای تشخیص و درمان، تا تولد نوزاد صبر کند.

اگر سلول‌های دهانه رحم، تغییرات ساختاری داشته باشند

در صورتی که عفونت HPV موجب ایجاد تغییرات غیر طبیعی در سلول‌های دهانه رحم شده باشد، دو رویکرد وجود دارد. در برخی مواقع در صورتی که تغییرات ایجاد شده از نوع دیسپلازی یا نئوپلازی باشد، پزشک توصیه خاصی نخواهد داشت. چرا که این دو نوع عفونت به خودی خود درمان می‌شوند.

اما در صورتی که پزشک تصمیم به درمان سلول‌های غیر طبیعی بگیرد، احتمالاً از یکی از روش‌های زیر استفاده خواهد کرد:

  • Cryotherapy: در این شیوه از درمان، پزشک با استفاده از نیتروژن مایع یا دی اکسید کربن سلول‌های غیر طبیعی را منجمد می‌کند.
  • Conization: در این روش سلول‌های غیرطبیعی به صورت کامل برداشته می‌شوند.
  • لیزر درمانی: در این روش برای سوزاندن سلول‌های غیر طبیعی از لیزر مخصوص استفاده می‌شود.
  • LEEP: در این روش با استفاده از یک جریان الکتریکی، تمامی سلول‌های غیر طبیعی و حتی مشکوک، از بین خواهند رفت.

اگر زگیل تناسلی دارید

زگیل تناسلی شایع‌ترین نشانه بیماری HPV است که به شکل‌های مختلفی در بدن ظاهر شده و سایزهای مختلفی دارد. نکته مهمی که در خصوص درمان HPV هنگامی که زگیل‌های تناسلی رشد می‌کنند، باید به آن توجه داشت این است که به هیچ وجه از یک روش غیر تهاجمی استفاده نشود. چرا که اگر این شیوه از درمان به محض رویش زگیل استفاده شود، احتمال اینکه تحریک شده و رویششان بیشتر شود، وجود دارد.

در صورتی که به HPV 6 یا ۱۱ مبتلا شده باشید، باید چیزی حدود ۶ ماه صبر کنید تا رشد زگیل‌ها کامل شود. سپس برای درمان اقدام نمایید.

در صورتی که زگیل‌ها به خودی خود برطرف نشوند، پزشک احتمالاً یکی از دو کرم زیر را تجویز می‌کند که به صورت موضعی و درخانه قابل استفاده هستند:

Podofilox (Condylox) : در صورتی که از این کرم به صورت مداوم در ۴ هفته استفاده کنید، حدود ۴۵ الی ۹۰ درصد از زگیل‌ها به طور کامل از بین خواهند رفت. اما گاهی اوقات برخی از زگیل‌ها باقی مانده و یا بعد از مدتی باز می‌گردند.

Imiquimod (Aldara, Zyclara) : هدف اصلی این کرم موضعی تقویت سیستم ایمنی بدن است. با این وجود احتمال اینکه زگیل‌ها دوباره بازگردند، وجود دارد.

سایر روش‌هایی که برای درمان HPV مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارت هستند از:

  • منجمد کردن با استفاده از نیتروژن مایع
  • خشک کردن زگیل با استفاده از تریکلوراستیک اسید
  • جراحی جهت برداشتن کامل زگیل
  • لیزر درمانی جهت سوزاندن زگیل

درمان HPV با لیزر تنها در یک جلسه امکان پذیر است. در حالی که سایر روش‌های درمانی در ۸۰ الی ۹۰ درصد موارد جوابگو هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا