بیماری های مقاربتی

تست پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر یکی از انواع آزمایش‌های پزشکی است که توسط پزشک زنان جهت بررسی وضعیت سلول‌های دهانه رحم انجام می‌شود. با استفاده از این آزمایش می‌توان به موقع متوجه سرطان دهانه رحم و یا ویروس HPV  در زنان شد.

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام می‌شود؟

این آزمایش توس پزشک در مطب یا کلینیک ظرف ۱۰ الی ۲۰ دقیقه انجام می‌شود. بعد از آن فرد باید روی یک تحت دراز کشیده و پاهای خود را روی دو جایگاه فلزی قرار دهد. سپس باید پاهای خود را به اندازه کافی باز کند تا پزشک بتواند با استفاده از یک ابزار پلاستیکی یا فلزی وارد مهبل شده و فضای درون آن را به خوبی مشاهده کند.

پزشک با استفاده از این دستگاه دیواره‌های واژن را از هم جدا می‌کند تا دهانه رحم به صورت کاملاً مشخص قابل مشاهده باشد. سپس با استفاده از یک میله مخصوص از سلول‌های دهانه رحم نمونه‌برداری کرده و آن‌ها را درون یک دستگاه قرار می‌دهد.

آیا انجام تست پاپ اسمیر درد دارد؟

به طور کلی انجام این آزمایش هیچ گونه دردی ندارد. اما به دلیل اینکه دهانه رحم شما باید کاملاً مشخص باشد، احساس فشار در این بخش طبیعی است.

آزمایش پاپ اسمیر چند وقت یک بار باید انجام شود؟

بر اساس توصیه پزشکان، این آزمایش باید از سن ۲۱ سالگی تا ۶۵ سالگی، هر ۳ سال یک بار انجام شود. اما از سن ۳۰ سالگی به بعد، بهتر است که این آزمایش به همراه آزمایش HPV انجام شود.

تحلیل نتیجه تست پاپ اسمیر

بعد از آنکه نتیجه آزمایش از آزمایشگاه بازمی‌گردد، نتیجه می‌تواند مثبت یا منفی باشد. در صورتی که نتیجه اولیه منفی باشد، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. چرا که منفی بودن نتیجه آزمایش به معنای این است که هیچ سلول مشکوکی در دهانه رحم وجود ندارد. بنابراین نیازی به انجام مجدد این آزمایش نیست.

در صورتی که نتیجه آزمایش مثبت باشد، نمی‌توان به صورت دقیق مشخص کرد که فرد به سرطان مبتلا شده است یا نه. چرا که ممکن است تنها التهاب دهانه رحم باعث ایجاد تغییر در ساختار سلول‌های دهانه رحم شده باشد.

به همین خاطر در این شرایط پزشک توصیه می‌کند که مدتی صبر کرده و مجدداً آزمایش تکرار شود. در صورتی که تغییرات ایجاد شده رفع شده باشند، مشکلی وجود ندارد و جای نگرانی نیست. اما در صورتی که سلول‌های مشکوک همچنان وجود داشته باشند، نیاز به تکرار آزمایش و انجام آزمایش دیگری به نام کولپوسکوپی است.

در این آزمایش مجدداً با استفاده از یک دستگاه مخصوص، پزشک باید دهانه رحم را بررسی کند. برای بررسی بهتر، پزشک یک محلول مخصوص را در دهانه رحم می‌ریزد تا مناطق مشکوک به وضوح مشخص شوند. سپس از این مناطق مشکوک نمونه گرفته و مجدداً به آزمایشگاه ارسال می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا