سبک زندگی

بحث در مورد خاطرات سرکوب و بازیابی شده

آیا می دانید حافظه ی انسان چگونه کار می کند؟ از نظر روانشناسی هنوز در مورد قابل بازیابی بودن خاطرات و هم چنین درست بودن آن ها بحث های زیادی وجود دارد. واضح ترین شکاف بین پزشکان و دانشمندان در این مورد به نظر می رسد عامل بهداشت روانی باشد.

بر اساس مطالعه ای، پزشکان معتقد هستند افراد خاطراتی که قابل بازیابی هستند را سرکوب می کنند و دانشمندان نسبت به آن ها کمتر این امر را قبول دارند بنابراین نیاز است تا تحقیقات بیشتری در مورد حافظه انجام گیرد.

آسیب های روحی فراموش می شوند

اغلب افراد اتفاقات بدی که برای آن ها پیش می آید را به یاد می آورند ولی گاهی اوقات آسیب های روحی را فراموش می کنند. دانشمندان در این زمینه در حال مطالعه هستند و ما به دنبال درک چگونگی وقوع آن ها هستیم. زمانی که این فراموشی بیشتر شود موجب ایجاد اختلال های تجزیه ای مانند فراموشی تجزیه، فوگا تجزیه، اختلال شخصیت زدایی و اختلال هویت تجزیه می گردد که این اختلالات و ارتباط آن ها با آسیب های روحی در حال بررسی می باشد.

چگونه حافظه کار می کند؟

چگونه حافظه کار می کند

حافظه همانند یک ضبط صوت نیست. مغز اطلاعات را پردازش می کند و سپس به روش های گوناگون آن ها را ذخیره می کند. بیشتر ما آسیب های روحی را تجربه کرده ایم و این گونه به نظر می رسد که گاهی این تجربیات با جزئیات دقیق تر در مغز ما ثبت می شوند.

دانشمندان در حال مطالعه هستند تا رابطه دو قسمت از مغز یعنی آمیگدالا و هیپوکامپ را درک کنند. در زیر در این مورد بیشتر مطالعه خواهید کرد:

  • آسیب های روحی می تواند حافظه طولانی مدت را تقویت نماید. این تجربه ای است که اکثر ما از عقل داریم و باعث می شود تا درک فراموشی وقایع وحشتناک برای ما سخت تر شود.
  • آسیب های روحی ذخیره سازی طولانی مدت ذهن را با مشکل مواجه می کنند و خاطرات ذخیره شده را جایگزین احساسات می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده ذخیره تمام یک حادثه برای طولانی مدت ممکن است چندین روز زمان ببرد.
  • در حال حاضر محرک های حسی می توانند باعث حذف خاطرات فراموش شده شوند. دلیل این امر هم این است که این خاطرات از طریق فرآیندی به نام حافظه وابسته، یادگیری و رفتار با مغز در ارتباط هستند.
  • خاطرات کاذب ناشی از رخدادهای آسیب زای آزمایشگاهی هستند و مشخص نیست که این اتفاق تا چه حد در شرایط مختلف رخ می دهد.
  • بر اساس مطالعات افرادی که آسیب های روحی را تجربه می کنند گاهی اوقات این آسیب ها فراموش می شوند البته می تواند بعداً به زندگی برگردند. این آسیب ها معمولا از احساسات شروع می شوند و گاهی اوقات مانند بازگشت به گذشته است که فرد در طی آن احساس می کند در حال بازیابی حافظه است. این خاطرات با گذشت زمان یکپارچه می گردند تا زمانی که شبیه به خاطرات دیگر شوند.

بحث در مورد خاطرات بازیابی شده

آیا بازیابی خاطرات لزوما درست هستند؟ مطالعات زیادی در این مورد انجام شده است. بعضی از روان شناسان با افرادی که آسیب های روحی را تجربه کرده اند در ارتباط هستند معتقدند خاطرات درست هستند چون با احساسات شدیدی همراه هستند. سایر روان شناسان معتقدند بعضی از بیماران خاطراتی را به یاد می آورند که نمی تواند خیلی درست باشد. بعضی از گروه ها ادعا دارند که روان شناسان در حال ایجاد خاطرات نادرستی در بیماران آسیب پذیر هستند.

این گونه به نظر می رسد که بعضی از روان شناسان واقعیت را نمی دانند، بیماران را مجاب کرده اند که نشانه های آن ها به علت بدخلقی آن ها بوده است. این روش به عنوان روش درمانی خوبی در نظر گرفته نشده است و اغلب روان شناسان مراقب هستند که به عنوان یک نشانه مطرح نکنند مگر اینکه خود بیمار علت را بیان کند.

بعضی تحقیقات نشان می دهند که می توان خاطرات نادرستی برای ایجاد آسیب های خفیف در آزمایشگاه داشت. بر اساس مطالعه ای، پیشنهاداتی مبنی بر گم کردن کودکان در مرکز خرید ارائه شد. سپس تعداد زیادی از کودکان باور کردند که این یک خاطره واقعی می باشد. توجه داشته باشید که خاطرات آسیب های روحی ناشی از آزمایشگاه ها اخلاقی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا