سلامت روان

آیا اختصاص زمانی برای تنها بودن برای سلامت روان مهم است؟

مقدمه

در این مطلب از مجله اکسیر سلامت قصد داریم در رابطه با اهمیت اختصاص زمانی برای تنها بودن صحبت کنیم. افراد دوست دارند همیشه در اجتماع باشند و مطالعات نشان می دهد که برقراری ارتباط اجتماعی برای سلامت جسمی و روانی بسیار ضروری است. با این حال، سپری کردن زمانی در تنهایی نیز نقش مهمی در سلامت روان دارد. در اجتماع و در کنار افراد دیگر مزایای زیادی دارد ولی باعث ایجاد استرس نیز می گردد. شما همواره در مورد افکار مردم نگران هستید تا جاییکه رفتار خود را تغییر می دهید تا از جامعه طرد نشوید و با آن ها هماهنگ باشید.

در حالی که همه این مشکلات به خاطر ارزش بودن در اجتماع است ولی بعضی از این چالش ها نشان دهنده ی این هستند که اختصاص زمانی برای تنها بودن حائز اهمیت می باشد. این زمان به شما این امکان را می دهد تا از فشارهای اجتماعی دور بمانید و از اندیشه ها، احساسات و تجربیات خود بهره ببرید.

اهمیت اختصاص زمانی برای تنهایی

این زمان دارای مزایای مهمی است. بعضی از این موارد در ادامه آورده شده است:

  • کشف استعدادهای شخصی

این زمان به شما این امکان را می هد تا بتوانید راحت احساسات واقعی خود را کشف کنید. شما در این زمان می توانید چیزهای جدیدی را امتحان کنید، در مورد موضوعات جذاب تحقیق کنید، دانش یاد بگیرید و حتی ورزش کنید.

  • خلاقیت

زمان تنهایی به شما اجازه می دهد تا ذهن شما برای ایجاد خلاقیت تقویت شود. در واقع تنها ماندن موجب تغییراتی در مغز می گردد و باعث می شود تا عملکردی خلاقانه داشته باشید.

  • توانایی اجتماعی

مطالعات نشان می دهد افرادی که تنها زندگی می کنند شوق بیشتری برای مشارکت در اجتماع دارند و فعالیت های مفیدی در اجتماع انجام می دهند و موفق تر هستند.

همیشه تنها بودن آسان نیست

تنها بودن به دلایل مختلفی می تواند برای بعضی از افراد چالش برانگیز باشد. دلایلی که موجب می گردد تا افراد تمایلی به تنها بودن نداشته باشند:

  • نداشتن تجربه تنها بودن: برخی افراد عادت به در اجتماع بودن را دارند بنابراین دوست دارند در کنار دیگران باشند.
  • داشتن افکار و احساسات ناراحت کننده: تنها بودن باعث ایجاد ناراحتی و درگیری فکری برای برخی افراد می گردد.
  • ننگ اجتماعی: بعضی افراد نسبت به تنهایی نگرشی منفی دارند و آن را نوعی طرد اجتماعی می دانند از این رو تنهایی به عنوان مجازاتی دردناک  به نظر می رسد.

بر اساس گفته های ربکا راتنر معمولا افراد کارهایی که باعث شعف و لذت آن ها می شوند را به تنهایی انجام نمی دهند. این امر در مورد فعالیت هایی مانند شام خوردن یا تماشای فیلم صادق است.

افراد برونگرا دوست دارند از تجربیات اجتماعی انرژی دریافت کنند بنابراین ممکن است برای آن ها چالش برانگیز باشد و بالعکس افراد درونگرا بیشتر از تنهایی انرژی می گیرند.

اثرات منفی تنهایی

اثرات منفی تنهایی

گزارش ها نشان می دهند که ممکن است تنهایی سلامتی افراد در سنین مختلف با خطر مواجه کند حتی در مورد عواقب آن هشدار داده شده است. نیمی از مردم امریکا احساس تنهایی می کنند و ۲۵ درصد از آن ها نیز همیشه این احساس را دارند.

رعایت فاصله اجتماعی به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ باعث افزایش نگرانی در مورد شیوع تنهایی شده است. تجربه نشان داده است که تنهایی می تواند اثرات منفی زیادی از جمله افزایش فشارخون، اضطراب اجتماعی و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر داشته باشد.

نشانه هایی که بیانگر این است شما نیاز به تنهایی دارید

تشخیص این نشانه ها کاری آسان نیست و بعضی از این نشانه ها شامل موارد زیر می باشد:

  • کم اشتهایی
  • عکس العمل نسبت به چیزهای جزئی
  • احساس خستگی بیش از حد
  • عدم تمرکز
  • اضطراب در زمان بودن با افراد دیگر

چنانچه دارای یکی از نشانه های بالا هستید توصیه می شود زمانی را برای تنها بودن خود اختصاص دهید. مطالعات نشان می دهد تقریبا ۱۱ درصد از کسانی که وقت خود را تنهایی می گذرانند دارای احساسات منفی کمتری در اجتماع هستند.

چگونه زمانی که تنها هستیم را سپری کنیم؟

اگر قصد دارید مدتی را در تنهایی بگذرانید مهم است در آن زمان به انجام کارهایی بپردازید که برای شما مفید هستند. تنها بودن اگر از روی اختیار  باشد و هم چنین امکان بازگشت به اجتماع وجود داشته باشد بسیار مفید خواهد بود.

  • زمانی را برای تنها بودن تعیین کنید: زمانی که برای تنهایی اختصاص داده اید را مشخص کنید و برای گذراندن آن برنامه ریزی کنید.
  • از شبکه های اجتماعی استفاده نکنید: از تمام عواملی که باعث حواس پرتی شما می شود دوری کنید و سعی کنید بر روی افکار و علایق شخصی خود تمرکز کنید.
  • برای انجام کارهای خود برنامه ریزی کنید: همه افراد دوست ندارند تمام وقت خود را در تنهایی بگذرانند بنابراین برای خود برنامه ریزی کنید تا زمانی برای استراحت، سرگرمی یا خواندن کتاب داشته باشید.
  • پیاده روی کنید: مطالعات نشان می دهند که پیاده روی می تواند تاثیر خوبی بر روحیه شما داشته باشد.

ممکن است به کارگیری همه این روش ها برای افراد مختلف مفید نباشد پیشنهاد می شود به کارهایی فکر کنید که انجام دادن آن ها را دوست دارید.

فضای مناسبی برای تنهایی خود مهیا کنید

پیدا کردن زمان برای تنها بودن همیشه آسان نیست. تعهدات خانوادگی و مسئولیت های والدین می تواند بسیار دشوار باشد و به شما اجازه ندهد. اگر شما نیز در این مورد مشکل دارید به توصیه های زیر توجه داشته باشید:

  • خواسته ی خود را واضح بیان کنید: به اعضای خانواده، هم اتاقی و… بگویید که می خواهید تنها باشید.
  • به اطرافیان خود بگویید در زمان تنهایی می خواهید چکارکنید، بگویید در این زمان قصد دارید به عنوان مثال کتاب بخوانید، تلویزیون تماشا کنید و…
  • انعطاف پذیر باشید: اگر به تنهایی زندگی نمی کنید برای یافتن زمان تنهایی انعطاف پذیر باشید و فرصت مناسبی را برای این کار انتخاب کنید.

توسعه دادن به افکار درست

اگر فکر می کنید اختصاص زمانی برای تنهایی در نهایت موجب تنهایی خواهد شد این گونه نیست مطالعات نشان می دهند که تنظیم مجدد زمان تنهایی تاثیرات مثبتی خواهد داشت.  به عبارتی دیگر ممکن است تنهایی باعث تقویت روحیه شما نشود ولی می تواند احساسات شما را تنظیم کند.

نتیجه نهایی

گاهی اوقات اختصاص زمانی برای تنها بودن با تنها ماندن اشتباه برداشت می شود واضح است که اختصاص زمانی برای خودتان برای سلامتی بدن و روح شما بسیار دارای اهمیت می باشد.

اگر تنهایی باعث خستگی یا ناراحتی شما می گردد تلاش کنید با زمان اندکی شروع کنید. در حالی از این زمان لذت می برید درمیابید که اشتقیاق تان برای بازگشت به اجتماع بیشتر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا